logo-transparent

Plaketa Općine Bistra za 2015. godinu dodijeljena sestri Maci

maca3U Kulturnom centru Bistra u petak je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bistra, sazvana povodom 6. prosinca Dana Općine i Dana Župe svetoga Nikole i povodom 20-te godišnjice postojanja općine.

Za ostvarene rezultate u oblasti zdravstvene njege i zdravstvene zaštite Plaketom Općine Bistra nagrađena je naša osnivačica i vlasnica gospođa Marija Šimunović.

Read More

Transplantacija jetre naše korisnice gospođe Marine

Gospođa Marina došla je u naš Dom u 18.6.2013. godine, potpuno nepokretna u otežanom kontaktu. U nepunih godinu dana bila je hospitalizirana više od 12 puta u zagrebačkim bolnicama kad je konačno utvrđeno da bez transplatacije jetre nema šanse za život.
15
Zahvaljujući medicinskim sestrama i drugim zaposlenicima našega Doma, koje su primjećivale na vrijeme znakove pogoršanja zdravstvenog stanja i brzim intervencijama obiteljskog liječnika i Hitne medicinske službe iz Zaprešića, stizala je na vrijeme na hospitalizaciju.

Read More

Sestre Mace dom: mjesto gdje starost znači sreću i dostojanstvo

Kada prolazite hodnicima veliki staračkih domova u Zagrebu i pogledom prelazite po jednoličnim sobama koje se naziru iza odškrinutih vrata, a rijetki tračak svijetla vam oštro bode oči koje se odmah priviknu na sumrak, osjećate neugodnu atmosferu koja se lijepi na vašu odjeću, na kožu, na misli.
fb3
Pogled vam skače s lica na lice, prošarana borama, okrunjena pogledima koji su se pomirili sa svojom sudbinom. Postoji jedna granica starosti kada godine više nemaju utjecaj na lice, ona su zaustavljena u vremenu, a na njima se ocrtavaju samo događaji koji su ih prenijeli preko tog praga.

Read More